YourSkills.se

För att fånga upp yrkestalang och yrkesskicklighet hos de som relativt nyligen anlänt till Sverige går WorldSkills Sweden ut med filmer och annonser i sociala media som på olika språk informerar om att Sverige kan erbjuda bra jobb och smarta utbildningar.

Materialet kommer ha ett tydligt budskap om att Sverige behöver och välkomnar fler talanger som vill utbilda sig till, eller redan är, yrkesutbildade inom framför allt bygg, design, industri, it, service, vård och tekniksektorn och vart man ska vända sig samt göra för att komma vidare.

För att underlätta informations- och sökprocessen och även kunna slussa de intresserade vidare finns en webbsida med info och snabba fakta på olika språk, utbildningsinformation, länkar till relevanta webbsidor, intervjufilmer med nyanlända som gjort samma resa och kommit vidare samt som kan intyga att jobb inom dessa områden är både säkra och bra betalda och en bra början på en yrkeskarriär.

Totalt består kampanjen inledningsvis av en s k pedagogisk animerad film, tre filmade intervjuer med personer som redan påbörjat utbildnings- och jobbresan, annonser och inlägg i sociala medier samt information till berörda verk och myndigheter. Kampanjperiod nov–jan. Läs mer på YourSkills.se

Facebook

Instagram

Webb

#UseYourSkills

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Share This: